Op basis van jarenlange ervaring gebruikt The Purple People een eigen methodiek: de 4 pijlers van een succesvolle veranderstrategie. Een behapbaar model wat overzicht biedt in het ogenschijnlijk onoverzichtelijk landschap van verandering. We nemen je mee; stap voor stap.

strategie

Het creëren van de organisatie van morgen vraagt veel van je als leider. Niet wetend wat er morgen in de wereld gebeurt en waar we naartoe gaan weten we één ding wel. We moeten bewegen naar een vorm die veel meer organisch en fluïde is. Bestand tegen een werkelijkheid die rekening houdt met grote globale veranderingen; of het nou de natuur, de politiek, economisch of technologisch is. We maken het doel scherp en komen met de benodigde stappen daarnaar toe.

structuur

Met een duidelijk doel kan ook gewerkt worden aan een structuur die die doelstellingen helpt te behalen. Welk tempo, welke dynamiek, welke afhankelijkheden, welke toekomstmuziek moet ruimte krijgen in de manier waarop we ons organiseren?

Wat maken duidelijk welke stappen we moeten zetten naar een nieuwe vorm. We bepalen wie hiervoor nodig zijn. En hoe het van ons samen blijft zonder ownership op onderdelen te verliezen. Een nieuwe norm.

people & culture

De mensen vormen de kern van de organisatie en staan in het middelpunt van het gehele traject. Wat is de kracht van de bestaande groep en wie hebben we eventueel daarnaast nodig? De waarden en normen van de cultuur die we nastreven onderstrepen we en maken we van het begin van het traject al waar.

resources & impact

Het doel, het plan en de structuur moeten realistisch en haalbaar zijn. Altijd gebaseerd op de beschikbare resources. Maar zelfs met kleine stapjes kunnen we impact creëren. Vooruitgang qua denken en vooral doen, individueel, als team en organisatie, met zichtbaar resultaat.

De definitie van kleur paars
PANTONE 17-3938

Very Peri: aanmoedigen van persoonlijke vindingrijkheid en creativiteit

“Met een zorgeloos vertrouwen en een gedurfde nieuwsgierigheid die onze creatieve geest bezielt, plaatst de onderzoekende en intrigerende PANTONE 17-3938 Very Peri de toekomst voor ons in een nieuw licht”, zoals Pantone het beschrijft. “We leven in transformerende tijden. PANTONE 17-3938 Very Peri is een symbool van de wereldwijde tijdgeest van dit moment en de overgang die we doormaken. Nu we uit een intense periode van isolatie komen, veranderen onze begrippen en normen, en ons fysieke en digitale leven zijn op nieuwe manieren samengesmolten”.